Építkezés

 

Kolompárék építkeznek

ÉPÍTÉSI NAPLÓ

Augusztus 30.
Házat akarunk építeni, de sajnos nincs pénzünk. Majd csak összedobjuk valahogy. Öcsém hegedűművész. A helyi ÁFÉSZ "Rózsafa" étteremében működő, ifjabb Kodály Zoltánról elnevezett vonósnégyes vezetője. Én ugyanott vagyok a ruhatárban belső ellenőr.

Szeptember 1.
Elhíreszteltük a rokonságban, hogy dédapánk 14 méter hosszan, 6 méter szelesen és 3 méter mélyen kincset ásott el. Így aztán 3 nap alatt elkészült a ház alapja.

Szeptember 22.
A ház már alá van pincézve, viszont a tüzépről napokkal ezelőtt nagy mennyiségű tégla tűnt el. Azért a biztonság kedvéért ráírtuk a mi tégláinkra, hogy "Fizetve".

Október 1.
A ház mar áll. Az ácsok is remekül dolgoztak, de a belső munkák meg hátravannak. Ma este eldöntjük, hogy ki és mit fog nekünk felajánlani a házhoz. Ez azért szép tőlük, sírva is fakadtunk.

Október 5.
Ocsemmel ugy dontottunk, hogy vendegsegbe megyunk. De nem volt otthon senki.
Ezt nem hiszem el! Mondtam ocsemnek, hogy adjon egy pofont. O ugy megutott, hogy tokostul kivittem az ajtot. Haza is hoztuk.

Október 8.
Az ocskossel korulneztunk a kornyeken. Delutan fele megszomjaztam. Be is csongettem az egyik hazba. Azt mondtak a fuggony mogul, hogy igyak a kerti csapbol. A csap nehezen mukodott, ezert hazahoztam. A 30 meteres vizvezetekkel egyutt. Otthon vettem csak eszre, hogy a vezetek vegen bojler is van. Viszont a bojlerhez egy kad is tartozott, amiben egy gyonyoru no furdott. Ennek furcsa modon a felesegem orult a legjobban.
Holnap az asszonyt orvoshoz viszem.

Október 10.
Az ejjel nagy vihar tombolt. De akkora, hogy a szomszed osszes cserepet a mi tetonkre fujta at. Eppen illett ra.

Október 12.
Tegnap megunnepeltuk, hogy eddig sajat eronkbol hoztuk ossze a hazat.
Egy etteremben mulattunk. Az ocskos ugy berugott, hogy padlot fogott.
Azt is hazahoztuk.

Oktober 20.
Nagyon szep kovacsoltvas kaput lattunk. Becsongettem. Kiszoltak: szabad!
Haza is hoztuk.

Október 24.
Unokabatyam, Kalman bolondul a teli sportokert. A minap folvett egy hatizsakot, fejere sisapkat huzott, es kezeben egy jegcsakannyal betoppant az OTP-be, ahol magahoz kerette az egesz bevetelt. Legutobb Sopronkohidaról irt levelet, melyben kozolte velunk, hogy itt all Europa Kapujaban, de sajnos belulrol. Kert babakremet, hajolajat, borapolo kenocsot es szemceruzat. Kar, hogy benn van, mert nagyon hianyzik az epitkezesnel. Fokent a keze.

Január 4.
Ocsem Balatonfoldvaron setalgatott az egyik villa szobajaban. Egyszer csak elougrott egy kutya, es megkergette, mire o fejest ugrott a medencebe. A medence tele volt szaraz falevellel. A fejestol az ocsem 10 centivel rovidebb lett. Most behuzott nyakkal kozlekedik, es ettol ugy nez ki, mint egy teknosbeka. Az esettol olyan duhos lett, hogy hazahozta a medencet... Hogy eltuntesse a nyomokat, megette a kutyat. Igy mindenki jol jart, es a kaposzta is megmaradt.

Január 7.
Hatalmas dorrenesre ebredtunk. Valaki a keritesen keresztul bedobott 6 db komplett ablakot. De az is lehet, hogy maguktol repultek be, mert az ablakoknak 2 szarnya volt.

Január 11.
Talaltunk egy megbizhato villanyszerelot, aki a mi fogyasztasunkat ra tudja kotni a szomszed villanyorajara. Most neki porog. Kesz fonyeremeny.

Február 15.
Lakasugyben a szerveknel annyit kilincseltem, hogy mindegyik a kezemben maradt. Igy aztAn lassan osszeallt a haz. Ocsem ujabb oldalarol mutatkozott be. Este folment a tetore, es hegedulni kezdett. Nem tudtam, hogy mas ag is becsatlakozott a csaladfankba.

Február 16.
Este becsongetett a jo szomszed. Athozta a Satelit antennajat es a nagykepernyos Sony Televiziojat. Azt mondta: Hasznaljak egeszseggel! A birosagon ezt a tenyt tagadta.

Február 24.
Ocsem keso este jott haza egy komplett haloszobabutorral. Azt mondta, hogy az utcan talalta, es biztos valaki veletlenul huzta ki a zsebebol, a zsebkendojevel egyutt. Csak neki lehet ilyen szerencseje!

Február 25.
Ocsem reszt vett egy delutani futoversenyen. O szaladt elol, hona alatt egy padloszonyeggel. Az aruhaz dolgozoi csunyan lemaradtak. Azert mit tesz az allando edzes!

Február 26.
Megtartottuk a hazavatot. A tarsasag jol erezte magat. A vendegek ejfel fele tavoztak. Kora reggel vettuk eszre, hogy hianyzik a bejárati ajtó, 70 méter elektromos vezeték, 12 kapcsoló, a WC csésze, 7 négyzetméter válaszfal és a cserepkalyha. Utoljara a sogoromek mentek el. Lehet, hogy ok is epitkeznek?

De nincs baj, mert holnap mi is hazavatora megyunk!

Árpi sufnituning | Árpi és Wartburg | Autóban | Baleset | Curry kóstoló | Egér | Építkezés | Fitness | Gazdag | Hóesés | Mester | Munkautálat | Öregszünk | Paradicsomoskert | Rendőr | Sortűz | Sötétségmérő | Sz.feleség | Szigeten | Törvények


horizontal rule

  Hegedűs Krisztián 
H-6000 Kecskemét, Hegedűs köz 2. Tel: +36 (20) 911 - 4452
Honlap: www.HegeNet.hu